joi, 5 ianuarie 2012

Vacanta la ski in Europa

1. Austria

  • Saalbach-Hinterglemm

Staţiunea Saalbach-Hinterglemm se află în districtul Zell am See aflat în landul austriac Salzburg. Aici există trei reţele de pârtii, numite Saalbach, Hinterglemm şi Leogang, care au în total circa 200 de kilometri.

Turiştii care vor să vină la schi în această staţiune pot să îşi petreacă vacanţa pe pârtii cu diferite grade de dificultate. Din totalul pârtiilor, 15 kilometri prezintă un grad de dificultate ridicat, 95 de kilometri au un grad de dificultate mediu şi 90 de kilometri pot fi folosiţi şi de către copii, având un grad de dificultate scăzut.

  • Filzmoos

Oraşul Filzmoos se află în districtul St. Johann im Pongau din Salzburg, Austria. Principala sursă de venit a locuitorilor din această zonă este turismul, din schi şi din alte sporturi de iarnă, în timpul sezonul rece, şi din drumeţii în timpul verii.

Aici turiştii pot schia pe cei 12 kilometri de pârtii din zonă, special amenajate atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi.

2. Elveţia

  • Zermatt

Staţiunea Zermatt se află în districtul elveţian Visp şi este una dintre cele mai cunoscute din lume, atunci când vine vorba despre facilităţile pe care le oferă turiştilor care vin să îşi petreacă acolo vacanţele la schi.

Având în vedere altitudinea la care se află şi faptul că este localizată la poalele celor mai înalte vârfuri ale munţilor elveţieni, turiştii pot schia pe pârtiile din regiune chiar şi pe parcursul verii.

  • St. Moritz

Aflată în districtul elveţian Maloja, staţiunea St. Moritz se bucură de peste 300 de zile însorite pe an.

Pe parcursul verii staţiunea este foarte populară în rândul altleţilor, în special al cicliştilor, alergătorilor şi maratoniştilor, care o aleg ca bază de antrenament.

Pe lângă pârtiile de ski care au chiar şi 1,6 kilometri, aici turiştii pot naviga pe unul dintre cele 25 de lacuri din zonă, pot face drumeţii sau pot face căţărări.

3. Italia

  • Cortina D'Ampezzo

Oraşul Cortina D'Ampezzo se află în nordul Italiei, în regiunea Veneto, şi este o destinaţie preferată de turiştii care vor să practice sporturi de iarnă.

Una dintre cele mai captivante cascadorii din filmul James Bond "Doar pentru ochii tăi (For Your Eyes Only)", realizat în 1981, a fost filmată pe una dintre pârtiile din Cortina D'Ampezzo.

Tot aici s-au "născut" şi unele dintre cele mai cunoscute branduri din lumea modei, cum ar fi Bulgari, Benetton, Gucci şi Geox.

  • Campitello di Fassa

Staţiunea Campitello se află în regiunea Trentino-Alto Adige şi le pune turiştilor la dispoziţie şase pârtii, care au o lungime totală de 15 kilometri.

Staţiunea este potrivită, în special, pentru schiorii cu experienţă şi pentru snowboarderi, dar oferă spaţii şi pentru începători.

4. Germania

  • Garmisch - Partenkirchen

Oraşul - staţiune Garmisch - Partenkirchen din Bavaria se află în apropierea celui mai înalt munte din Germania, Zugspitze, care are o altitudine de 2.961 de metri.

A fost gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1936, prima competiţie de acest tip care a inclus şi schiul alpin pe lista sa.

Garmisch - Partenkirchen este preferat, în principal, de turiştii care vor să îşi petreacă vacanţele la schi sau de cei care vor să practice snowboarding-ul, având în vedere faptul că aici se găseasc cele mai bune zone de schi din Germania.

  • Oberammergau

Oberammergau se află în landul Bavaria, aici turiştii pasionaţi de sporturile de iarnă având acces la nouă pârtii care au o lungime totală de 16 kilometri.

Dintre aceştia 7 kilometri au un nivel de dificultate mediu, 4 kilometri pot fi folosiţi de către schiorii avansaţi şi 3 kilometri de experţi. În zonă funcţionează o telecabină, două telescaune şi 17 teleschiuri.

5. Bulgaria

  • Borovets

Borovets este cea mai veche staţiune de iarnă din Bulgaria, aceasta fiind deschisă încă din 1896. Astăzi, ea este cea mai mare şi cea mai modernă staţiune montană a acestui stat. În luna ianuarie, temperatura în zonă nu depăşeşte 4,8 grade Celsius.

În general, pârtiile din Borovets sunt acoperite cu zăpadă de la mijlocul lunii decembrie până în luna aprilie.

  • Bansko

Oraşul Bansko se află în sud-vestul Bulgariei, la poalele munţilor Pirin, fiind, la rândul său, printre cele mai populare staţiuni de schi, atât pentru turiştii europeni, cât şi pentru cei bulgari.

Staţiunea se află la cel mult o oră depărtare de Borovets şi pune la dispoziţia turiştilor 75 de kilometri de pârtii.

Schiorii găsesc aici doar două pârtii cu grad mare de dificultate, celelalte având un grad de dificultate mediu sau uşor.

Sursa: gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu