sâmbătă, 18 decembrie 2010

Insulele Shetland, Scotia


Descopera magia din Insulele Shetland, simte aerul curat, admira spatiile larg deschise si asculta-ti sufletul intr-o liniste deplina. Vei ramane impresionat de viata salbatica de neegalat, coloniile de pasari marine si flora bogata dar si de comunitatea de oameni care isi desfasoara activitatile zilnice normale intr-un mediu natural unic.

Insulele gazduiesc o lume fascinanta in care poti vedea vidre si foci jucandu-se; unde aerul este plin de sunetele pasarilor stranse in colonii uriase pe stanci inalte, peisaje de gheata sculptate, extrase parca din legendele nordice.

Cultura insulelor Shetland este unica, asa cum te-ai astepta de la un grup de insule care a fost locuite de peste 6000 de ani. Vei observa acest aspect in dialectul vorbit, mostenirea culturala, numele locurilor dar si muzica traditionala renumita.

Poti vizitati Shetland oricand pe parcursul anului si vei fi fermecat de frumusetea inimaginabila a peisajului. Culorile sale dramatice, mereu in schimbare si panoramele ireale iti vor opri respiratia.

In fiecare an, tot mai multi vizitatori descopera aceste insule surprinzatoare din nordul Marii Britanii. Si, in fiecare an, tot mai multi descopera ca o singura vizita nu le este de ajuns.

Insulele Shetland – aflate la granita dintre Scotia, Scandinavia si Marea Nordului, au deschidere la Oceanul Atlantic. De pe aceasta insula provin poneii Shetland, puloverele de lana si vikingii.

Pentru o localizare si mai precisa, insulele se afla la 960 km nord de Londra. Dintre cele peste o suta de insule, doar 15 dintre ele sunt locuite. Se intind pe o distanta de 145 km, intre Fair Isle si Stack Out, punctul cel mai nordic al Marii Britanii.

Zona de coasta 2702 km este spectaculoasa, cu zeci de situri arheologice importante si un mediu natural fermecator. Peisajul seamana cu cel din Scotia si Norvegia.
Centrele sportive si de agrement sunt invidiate de centrele similare din Marea Britanie. Insula are o viata culturala vibranta, cu evenimente celebre pe plan international precum Festivalul de Folk Shetland si Festivalul Focului Up Helly Aa.

Up Helly Aa are loc in Lerwick, Shetland, in ultima marti din luna ianuarie a fiecarui an. Ziua Up Helly Aa implica o serie de marsuri si opriri, culminand intr-o procesiune de torte aprinse si arderea unei galere. Aceasta este urmata de reprezentatii de dans si teatru pe strazile orasului.

Indiferent de pasiuni, Insulele Shetland nu te pot lasa indiferent!

Sursa: http://www.shetland.org/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu