miercuri, 20 octombrie 2010

Complexe religioase impresionante

Merita sa le vedem (macar virtual daca nu in realitate):

Locuri de o frumusete inimaginabila care adapostesc cele mai frumoase asezaminte religioase din lume

Manastirea Cuib de Tigri, Bhutan

Taktshang este cea mai cunoscuta manastire din Bhutan. Este asezata pe o stanca aflata la 3120 de metri altitudine si la 700 metri deasupra Vaii Paro. Taktshang inseamna „Cuib de tigri”, nume care urmeaza legenda conform careia Padmasambhava (Guru Rinpoche) a ajuns acolo zburand pe spatele unui tigru. Manastirea include 7 temple care pot fi vizitate. Pana acolo poti ajunge pe jos sau pe spatele unui catar.

Manastirea Madonna Del Sasso, Elvetia

Biserica Madonna Del Sasso, inclusa in manastirea capucina de deasupra orasului Locarno. Orasul este asezat intr-o locatie de exceptie, pe malul unui (intr-un mini golf) si unde se pot trai cele mai insorite ore din toata Elvetia. Manastirea a fost construita in numele Fecioarei Maria (se spune ca a aparut intr-un vis in 1480) si a fost terminat in secolul 17.

Manastirea Yumbulagang, Tibet

Yumbulagang, „Palatul Mamei si Tatalui” in dialectul tibetan, este primul palat si una dintre primele cladiri din Tibet, avand o istorie veche de peste 2000 de ani. Distrusa in timpul revolutiei culturale din China, a fost reconstruita in anii '80. Picturile murale povestesc istoria veche a Tibetului. Se spune ca a fost construita de Nyatri Tsanpo, primul rege tibetan al credinciosilor Bon din secolul 2 i.Hr.

Manastirea Gregoriou, Grecia

Manastirea Gregoriou este construita pe versantul de sud-vest al muntelui Athos si poarta hramul Sfantului Nicoale. Construita in secolul 14, ocupa locul 17 din 20 in ierarhia manastirilor atonite. Pe langa un fragment al Sfintei Cruci, manastirea adaposteste 297 de manuscrise si peste 4500 de carti religioase, printre care si o Biblie din secolul 13.


Manastirea Meteora, Grecia

Meteora (in greaca: "stanci suspendate", "suspendat in aer" sau "sus in ceruri") este unul dintre cele mai mari complexe manastiresti din Grecia si al doilea ca importanta, dupa muntele Athos. Complexul Meteora (contine 6 manastiri) este inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Manastirea Ngaphechaung, Burma

Manastirea se afle pe lacul Inle, pe drumul spre pagoda Phaung Daw Oo. Este construita in intregime din lemn si se sprijina pe mai multi piloni de lemn. Manastirea are o colectie interesanta de imagini cu Buddha si este una dintre cele mai vechi manastiri de pe lacul Inle.

Manastirea Montserrat, Spania

Manastirea Santa Maria de Montserrat (in Catalunia) adaposteste celebra statuie a Fecioarei din Montserrat. Conform legendei, calugarii benedictini nu au putut muta statuia pentru a construi manastirea, alegand sa o construiasca in jurul ei.

Sursa: Radio 21

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu