miercuri, 15 august 2012

Paradisuri acvatice III

Cel mai aproape de noi:

7. Tropicarium Budapest – Island of Discovery – din Campona Shopping Centre Budapesta este cel mai apropiat parc tematic de acest tip de tara noastra. Acesta gazduieste cel mai mare acvariu din Europa Centrala. Doar acvariul pentru rechini contine 1,4 mil litri de apa si gazduieste specii de 8 metri lungime, pe langa sute de pestisori colorati care nu ii lasa sa se plictiseasca.
In afara de acesta, alte 50 de acvarii si piscine exterioare, ce refac habitatul natural al unor specii protejate, atrag ca un magnet vizitatorii. Aligatorii, broastele testoase gigant, scorpionii, piranha, specii din lacurile africane sau asiatice mai putin cunoscute – toate intr-un mediu ce pare natural – nu pot lasa indiferent pe nimeni. Tunelul de 11 metri lungime si 4 metri adancime iti taie pur si simplu rasuflarea. Scufundatori profesionisti bucura in special copii, la fel si spectacolul oferit de hranirea rechinilor. Cei 4 milioane de vizitatori, cati a numarat Tropicarium-ul in cei 8 ani de existenta, confirma valoarea acestuia.

Ca stire de ultima ora, Moscova si-a propus sa bata toate recordurile si sa construiasca cel mai mare oceanarium din Europa de Est, in cadrul unui gigantic complex de divertisment. Se estimeaza ca Duman Oceanarium, din cadrul Poseidon Park ar putea atrage 16 milioane de vizitatori anual.

Daca ne gandim la cei 11 milioane de litri de apa si cei peste 12 metri adancime, la tunelul de 800 de metri in care vizitatorii pot observa specii marine dar si epave ale navelor scufundate de-a lungul timpului, la cei 2000 de specialisti straini care colaboreaza la proiect si la cele doua ore cat ar dura o vizita completa putem sa ne gandim ca amploarea proiectului nu este o fictiune.
Complexul va fi prevazut si cu o piscina “touch pool” care va permite observarea si atingerea anumitor specii. Proiectul se doreste a fi si unul educational, prin prezentarea unei istorii a habitatului marin si prin constientizarea pericolelor ce il pot distruge in scurt timp daca vor fi ignorate avertismentele ecologistilor.

Preluare de pe travelsplendid.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu