miercuri, 15 august 2012

Paradisuri acvatice II

4. Ocean Park – Hong Kong nu inceteaza sa impresioneze. Liftul panoramic exterior si telecabina care plimba vizitatorii in incinta complexului, cu vedere la cele peste 260 de insule ale Hong Kong-ului si ale coastelor marine – sunt printre cele mai spectaculoase privelisti din lume. Aici poti vizita cel mai recent parc tematic dat in folosinta, care gazduieste specii rare de animale asiatice ce pot fi intalnite pe viu numai aici. Printre atractii se numera si sectiunile unde pot fi admirate specii din Pacific sau Amazon, povestea dinozaurilor, Reciful de atoli – cel mai mare acvariu de recife din lume, spatiul dedicat meduzelor si Teatrul Oceanic – cu spectacole oferite de delfini si lei de mare. Turnul de 72 de metri inaltime al Parcului Oceanic va poate da o idee despre imensitatea acestui spatiu. Nu rata experienta Whiskers’ Wild Ride – un tur simulat al Parcului Oceanic – terestru, marin si aerian. Nu poti crede pana nu traiesti pe viu aceasta aventura!

5. Underwater World Singapore – situat in Sentosa, Singapore, este cel mai mare oceanarium din lume, cu peste 700.000 de exemplare marine. Nu este doar o simpla atractie turistica, ci un adevarat institut de cercetare, menit sa inspire, sa educe, sa protejeze si sa largeasca orizontul cunoasterii mediului oceanic. Tunelul de 83 de metri permite vizionarea unui spectacol oceanic incredibil. Biletul de intrare ofera acces si la Laguna delfinilor, de pe plaja Palawan.

6. Nordsoen sau North Sea Oceanarium este cel mai mare oceanarium din nordul Europei. Acesta cuprinde un acvariu public si un muzeu, situate pe coasta Marii Nordului, in Hirtshals, Danemarca. Acest oceanarium face parte din complexul Nordsocenret care gazduieste si o sala de conferinte si un centru stiintific. Recreeaza habitatul marin pentru specii greu de gazduit in spatii artificiale. Adancimea de 8 metri permite fiecarei specii sa-si aleaga propriul spatiu, asa cum se intampla si in mediul natural. 12 acvarii prezinta diverse forme de habitat din Marea Nordului, facandu-le sa para cat mai autentice posibil.

Interesant este si acvariul tematic – “Creepy Crawlies” – care prezinta diverse tipuri de nevertebrate. Cu ajutorul unor bio-scanere se pot observa indeaproape speciile si detaliile imposibil de observat cu ochiul liber. In plus, intr-o zona aparte, specialistii in biologie fac diverse demonstratii. De mentionat este si Sealarium, o piscina exterioara in care vizitatorii pot admira diverse specii de foci din Marea Nordului.


Preluare de pe travelsplendid.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu