luni, 4 iulie 2011

Monastir, Tunisia – De la medieval la modern

Monastir, botezat astfel dupa termenul frantuzesc "monastere" - manastire, este, poate, zona turistica in care s-a investit cel mai mult din partea guvernului tunisian. Asta poate si ca urmare a faptului ca primul presedinte al Tunisiei, Habib Bourguiba, s-a nascut si a fost inmormantat la Monastir. Indiferent, insa, de motivele care au atras investitiile masive din aceasta zona a Tunisiei, cei care au avut numai de castigat au fost turistii, iar numarul lor, care creste de la an la an, confirma rasplata investitiilor facute.

Obiectivul principal al asezarii, pe langa hotelurile moderne si plajele absolut superbe, il reprezinta manastirea ridicata in anul 797 de catre un ordin islamic, cu scopul de a apara asezarea de atacurile triburilor nomade, a vaselor pirateresti si a dromoanelor bizantine. Astazi, pe aceeasi coasta pe care s-au dat sute de batalii, poti savura o cafea in stil maur, alaturi de o narghilea, sau poti sa inoti in apele extrem de curate si de limpezi ale Mediteranei. Nimic nu a fost precupetit pentru confortul turistilor astfel ca, poti simti pe pielea ta, fara nicio exagerare si la preturi neasteptat de mici, de celebrul lux oriental.

In plus, de la Monastir, asa cum se intampla si din majoritatea celorlalte statiuni tunisiene, poti alege excursii de doua zile in Sahara si poti alege sa iti petreci o noapte in desert, in cort, alaturi de berberi. Vinul va este oferit de gazde si este nelimitat. La toate acestea se adauga si programele africane, in care veti fi delectati de trupe profesioniste de dansuri traditionale tunisiene si zuluse.

Sursa: http://travel.descopera.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu