marți, 28 iunie 2011

Bled, Slovenia - Peisaje de basm

Bled este una dintre cele mai frumoase statiuni alpine din Slovenia, fiind renumita pentru peisajele romantice, frumusetea muntilor care se reflecta in lac, liniste si aer curat. Orasul este situat in Alpii Iulieni, pe malul lacului montan Bled, in mijlocul caruia se află o mica insula ocupata de o manastire medievala (Biserica Sf.Maria).

Un castel pitoresc protejat de un zid romanesc cu parapeti, fortificatii si turnuri admira acest peisaj de poveste de pe o stanca aflata in partea de nord a orasului.

Lacul Bled este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase zece lacuri din lumea intreaga. Are dimensiuni impresionante: 2.120 metri in lungime, 1.380 in latime, iar adancimea sa maxima este de 30,6 metri. Lacul are parte de o priveliste greu de egalat, fiind incadrat de paduri de brazi si munti maiestuosi.

Mica biserica de pe insula lacului Bled dateaza din secolul X, insa cladirea din prezent a fost construita in secolul XVII. Potrivit traditiei, sotul care isi duce mireasa in brate pe cele 99 de trepte de la docuri pana in biserica va avea o casatorie fericita.

Pe insulita din mijlocul lacului, anticii slavi se inchinau zeitei iubirii si fertilitatii. Mai tarziu, pelerinii veneau la biserica Sf Maria. In aprilie 1004 orasul Bled a fost mentionat pentru prima oara, cand imparatul sfant german Henry II l-a daruit episcopului de Brixen. Orasul a inflorit in Evul Mediu datorita pelerinilor, care mai apoi au fost inlocuiti de primii turisti ai secolului XIX. La inceputul secolului XX Bled era deja o destinatie faimoasa, in special datorita centrelor spa care atrageau elita aristocratiei europene.

Anne Marie a scris acest articol pentru ca adora peisajele de aici. Cine nu ar vrea sa fie print / printesa in acest basm?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu