duminică, 9 ianuarie 2011

Teatrul de Balet din Moscova

Bolshoi Theatre sau Teatrul Balsoi (in limba rusa traducandu-se prin Teatrul Mare) este celebrul teatru din Moscova, Rusia, proiectat de arhitectul Joseph Bové, ce gazduieste spectacole impresionante de balet si opera. Baletul Bolshoi si Bolshoi Opera sunt printre cele mai vechi si mari companii de Opera si Balet din lume. O filiala a teatrului o constituie Academia de Balet - Bolshoi Ballet Academy, o scoala de balet lider mondial, unde se formeaza cei mai buni si apreciati balerini.

Unul dintre cele mai mari teatre din lume se mandreste cu traditii si evenimente unice dar si cu o atmosfera de neuitat. O seara la Bolshoi este parte esentiala a unei vizite la Moscova.

Cladirea in sine este unul dintre simbolurile Moscovei, un exemplu cu adevarat impresionant de arhitectura clasica ruseasca, aflat vizavi de zidurile Kremlinului. Bolshoi este a doua mare Opera din Europa (dupa La Scala), grandoarea si puterea artistica fiind prezente in fiecare aspect al sau, inclusiv la impresionanta statuie a lui Apollo, care domina fatada teatrului renumit pentru stilul coregrafic aparte.


Bolshoi isi ia rolul de Teatru National al Rusiei in serios, politica sa fiind aceea de este de a se asigura ca 70% din repertoriu este alcatuit din capodopere rusesti. In ultimii ani, compania a facut eforturi pentru a creste numarul de reprezentatii avand la baza opere mai putin cunoscute ale unor compozitori rusi din secolul 20, iar unele dintre cele mai interesante si recente piese din repertoriu includ spectacole de balet si opere de Prokofiev, Sostakovici, Stravinsky, etc

Pentru iubitorii de opera si balet se recomanda ca inainte a participa la un spectacol la Bolshoi sa se informeze despre intreaga stagiune, deoarece calitatea pieselor poate fi variabila. Pentru restul, frumusetea uluitoare a scenografiei si atmosfera istorica a teatrului rus vor fi suficiente pentru a garanta o seara cu adevarat memorabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu