sâmbătă, 2 aprilie 2011

Muntenegru – alternativa turistica de exceptie

O prietena din Timisoara imi spunea, in urma cu 6 ani, ca prefera litoralul din Muntenegru decat pe cel romanesc din trei motive simple:
1. Din Timisoara se ajunge mult mai repede in Muntenegru decat la Mamaia.
2. Plajele si peisajele sunt deosebite din multe puncte de vedere
3. Cheltuielile pentru o vacanta in Muntenegru sunt de doua ori mai mici decat o saptamana in Eforie in varf de sezon!
De ce nu, mi-am spus eu atunci?! Este o alternativa pentru prietenii nostri din vestul tarii.

Muntenegru este o tara cu o multime impresionanta de atractii, adunate intr-un teritoriu de mici dimensiuni. Coasta litorala de la Marea Adriatica este la fel de superba precum coasta croata, la nord, in timp ce muntii din interior sunt mai salbatici decat oricare altii din Balcani.

Nu exista niciun alt loc in lume care, pe o suprafata atat de mica, sa concentreze atat de multa bogatie si frumusete naturala, plaje intinse, lacuri cristaline, rauri repezi si munti superbi – asa cum exista in Muntenegru.

Muntenegru nu este doar o alegere excelenta pentru iubitorii naturii salbatice, ci are multe alte caracteristici remarcabile: istorie, cultura, traditii, vreme excelenta, aer curat, Marea Adriatica
Podgorica, capitala Muntenegrului, este destul de neatragatoare din punct de vedere turistic. Un punct de pornire excelent pentru a explora tara este statiunea de coasta Budva, un oras vechi, inconjurat de ziduri de aparare, o scena de vara plina de viata, cu plaje frumoase in apropiere. Budva este astazi un oras cu numeroase reprezentatii de teatru, festivaluri, sarbatori, hoteluri si plaje frumoase … Multi o considera capitala turistica a tarii, datorita varietatii ofertelor de vacanta, rivierei minunate, hotelurilor si restaurantelor exclusiviste.

Peninsula Sveti Stefan, din apropiere de Budva, este o statiune exclusivista, detinuta de grupul Amanresorts. In prezent, statiunea este inchisa pentru restaurare si se va redeschide in septembrie 2010. Plajele din nordul si sudul insulei sunt deschise publicului. Panorama orasului este deosebita, cu numeroase vile si hoteluri la orizont, aliniate de-a lungul coastei marine. Sa nu uitam de bogatul patrimoniu cultural si istoric, lasat ca mostenire de fostii sai locuitori.

Linia de coasta din Muntenegru este extrem de ofertanta. Orasul medieval Kotor, recent intrat in patrimoniul universal UNESCO, este considerat o bijuterie de oras, fiind deseori comparat cu aglomeratul Dubrovnik.

Situat la capatul celui mai sudic fiord din Europa, Kotor incanta turistii cu strazile sale inguste, pietruite, cu multe cafenele si baruri improvizate. Iubitorii de istorie sau cei care prefera ca in vacante sa colinde muzeele vor fi fericiti sa ajunga la Cetinje, fosta capitala a tarii.

Articol scris de mine pentru TravelSplendid

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu