sâmbătă, 2 aprilie 2011

Vacante in Muntenegru

Daca te-ai intrebat cumva ce poti face/vizita intr-o vacanta in Muntenegru:

Parcul National Durmitor

Parcul este inregistrat in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Lacul Negru (Crno Jezero) este cel mai cunoscut dintre cele 17 lacuri glaciare de pe acest munte. Acoperit de zapada in timpul iernii, este vizitat de amatori de inot, vara.
Un fenomen deosebit este Pestera de Gheata, cu stalactite si stalagmite pe tot parcursul anului.

Pentru vacante active, este locul excelent pentru drumetii, ciclism, pescuit sau rafting, iar in timpul iernii, pentru schi.

Canionul Tara

Pasuri inguste, abisuri si pante abrupte sunt caracteristicile acestui canion, irezistibil pentru amatorii de aventuri extreme. Rafting-ul face parte dintre acele atractii care ridica adrenalina si transforma experienta in distractie maxima. Canionul are 82 km lungime si o adancime maxima de 1.300 m.

Rezervatia Biogradska gora

La sase ani de la proclamarea Yellowstone-ului ca primul parc national din lume, teritoriul Biogradska Gora a devenit rezervatie protejata. Acest parc national este traversat de doua rauri – Biogradska si Jezerstice – si dateaza din anul 1878, cand teritoriul a fost proclamat Ban Prince’s (Knjazev zabran), cadou al domnitorului din Muntenegru pentru Printul Nikola Petrovic.

Insula de pe raul Bojana

Plaja Ulcinj’s este locul in care raul Bojana se varsa in mare. Timp de decenii, aceasta a fost destinatia preferata a iubitorilor naturii salbatice. Raul Bojana traverseaza insula, iar Marea Adriatica, cu 2.880 de metri de plaja de nisip, formeaza o coasta litorala pe o treime din insula.
Vegetatia subtropicala si mediteraneana, dar si plaja cu nisip reprezinta doar o particica din frumusetea pe care o poti gasi pe insula. Vantul este favorabil pentru windsurfing si schi pe apa …
Golful Kotor (Boka Kotorska)

Kotor este doar unul dintre frumoasele orase de coasta, inconjurat de munti inalti, care se oglindesc in Marea Mediterana.
Golful Boka Kotorska, fiordul cel mai sudic din Europa, pastreaza amintirea istoriei agitate a tarii si a multiculturalitii care a dominat teritoriul de-a lungul timpurilor.

Muntii din Muntenegru

Coaste abrupte, drumuri rurale taiate in stancile muntelui situat pe litoral, care de multe ori alterneaza cu vaile carstice si padurile dese de foioase si conifere, catune pustii si case de piatra cu arhitectura specifica liniei de coasta – reprezinta combinatia care asigura o experienta de neuitat pentru orice vizitator – va asigur ca veti face multe poze in acest loc.


Bine de stiut:
Pentru cei care doresc sa viziteze atat Serbia, cat si Muntenegru, recomandam linia feroviara Bar-Belgrad, unul dintre cele mai pitoresti trasee din Europa. Asigurati-va ca veti face calatoria in timpul zilei. Muntenegru este un loc care nu te lasa indiferent.
Articol scris de mine pentru TravelSplendid

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu